Recepty hlavní jídla
Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty
Tagliatelle s kuřecím masem a brokolicí - 1 porce 300 g

Tagliattele Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Brokolice
Kukuřice sterilovaná Menu Gold
Kuřecí maso
Cibule
Sůl
Zeleninový vývar bez glutam. Menu Gold
Smetana Menu Gold
Doporučený pracovní postup:
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě, propláchneme, promastíme olejem. Na slunečnicový olej dáme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a vložíme na orestovanou cibuli. Přidáme sůl a zeleninový vývar a dále restujeme. Brokolici upravíme na drobné růžičky, dáme na kuřecí maso součastně se steril. kukuřicí. Lehce odusíme a zalijeme smetanou, provaříme, dochutíme a podáváme směs přelitou přes tagliatele.
10 porcí 600 g
100 g
300 g
150 g
1000 g
100 g
40 g
20 g
300 g
Cizrnové placičky s drcenými rajčaty, špagety - 1 porce 200 g z toho 100 g placičky
Cizrna Menu Gold
Česnek
Vejce
Olivový olej Menu Gold
Strouhanka
Sýr Eidam
Sůl
Pepř mletý
Drcené rajčata Menu Gold
Rajský protlak Menu Gold
Provensálské koření Menu Gold
Zeleninový vývar Menu Gold
Cukr
10 porcí 400 g
50 g
3 ks
150 g
100 g
100 g
20 g
3 g
900 g
80 g
3 g
20 g
50g
Doporučený pracovní postup:
Namočíme cizrnu přes noc. Propláchneme a uvaříme do měkka, zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci. Na olivovém oleji orestujeme protlak a přidáme drcená rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, provaříme a dochutíme. Cizrnové placičky podáváme přelité rajčatovou směsí se špagetami.

Hrachová kaše s cibulkou - 1 porce 200 g

Hrách zelený Menu Gold
Pepř mletý
Majoránka
Česnek
Zeleninový vývar Menu Gold
Sůl
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule zlatá Menu Gold
10 porcí
750 g
1 g
1 g
20 g
10 g
20 g
150 g
50 g
Doporučený pracovní postup:
Hrách namočíme na 12 hodin. Před vařením hrách propláchneme a zalijeme dostatečným množstvím vody, vaříme. Po uvaření hrách rozmixujeme a dochutíme kořením a česnekem. Poléváme osmaženou cibulkou. Podáváme s vejcem nebo masem.
Vepřové rizoto s pohankou - 1 porce 300 g

Rýže kulatozrná Menu Gold
Pohanka Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Vepřové maso
Voda
Sůl
Pepř mletý
Cibule
Mrkev
Hrášek steril Menu Gold
Kukuřice steril Menu Gold
Zeleninový vývar Menu Gold
Drcená rajčata Menu Gold
Strouhaný sýr
10 porcí
450 g
100 g
100 g
800 g
0,7 l
20 g
3 g
150 g
100 g
100 g
100 g
30 g
200 g
300 g
Doporučený pracovní postup:
Na olej vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na drobno nakrájené kuřecí maso, koření, na nudličky nakrájenou mrkev, orestujeme, zalijeme vodou a vsypeme propranou rýži s pohankou, zeleninový vývar, drcená rajčata. Vše dusíme asi 20 minut, přidáme hrášek a kukuřici až bude rýže měkká, promícháme, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.
Kuřecí maso s dýní - 1 porce 400 g z toho 60 g masa

Kuřecí maso – prsa
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Dýňové pyré Menu Gold
Paprika kapie
Česnek
Mrkev
Brokolice
Kurkuma
Sůl
Pepř mletý
Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold
Rýže basmati Menu Gold
10 porcí 1000 g
100 g
100 g
300 g
300 g
50 g
1500 g
150 g
5 g
40 g
2 g
30 g
800g
Doporučený pracovní postup:
Rýži basmati propláchneme, osolíme, přidáme olej, zalijeme vodou a uvaříme. Na olej dáme na kostky nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na větší nudličky nakrájené kuřecí maso, koření, sůl a vše opečeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme a podusíme s masem. Nakonec zahustíme dýňovým pyrém, dochutíme. Podáváme s rýží basmati.
Mexický fazolový hrnec - 1 porce 200 g

Olej Menu Gold
Cibule
Rajčata drcená Menu Gold
Rajský protlak Menu Gold
Fazole barevná steril. Menu Gold
Fazole bílá steril. Menu Gold
Kukuřice steril. Menu Gold
Hovězí vývar Menu Gold
Česnek
Sůl
Pepř mletý
10 porcí 100 g
150 g
300 g
100 g
600 g
600 g
200 g
30 g
60 g
20 g
1 g
Doporučený pracovní postup:
Na oleji si orestujeme cibuli, protlak, česnek, přidáme drcená rajčata, sterilované fazole, kukuřici, koření, krátce provaříme, dochutíme.
Plněný paprikový lusk pilafem a tomatová omáčka - 1 porce 320 g

Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Pilaf Menu Gold
Zeleninová paprika
Sůl
Vejce
Sýr eidam
Zeleninový vývar Menu Gold
Rajčata drcená Menu Gold
Cukr
Pepř mletý
10 porcí 100 g
200 g
350 g
10 ks
30 g
5 ks
100 g
30 g
600 g
100 g
2 g
Doporučený pracovní postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a vmícháme do uvařeného pilafu, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem. Plníme papriky, které dáme na plech a ty zalijeme omáčkou uvařenou z drcených rajčat, cukru, soli, zeleninového vývaru. Vše pečeme, dokud nejsou papriky upečené.
Zapečený pilaf s rybou - 1 porce 250 g

Pilaf Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Voda
Smetana Menu Gold
Rybí filé
Rybí koření
Sýr eidam
10 porcí 400 g
70 g
15 g
0,8 l
0,4 l
1000 g
10 g
150 g
Doporučený pracovní postup:
Do hrnce dáme olej, sůl, vodu, smetanu a vsypeme pilaf. Vaříme 10 minut, pak necháme dojít. Vychladlou směs smícháme s nastrouhaným sýrem, dáme na plech a poklademe rybím filé okořeněným rybím kořením. Zapékáme, dokud není filé upečené. Podáváme ozdobené čerstvou zeleninou.
Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem - 1 porce 190 g z toho 140 g medailonky

Cizrna Menu Gold
Česnek
Vejce
Olej řepkový Menu Gold
Strouhanka
Sýr Eidam
Sůl
Pepř mletý
Provensálské koření Menu Gold
Jogurt bílý
10 porcí 400 g
50 g
3 ks
150 g
100 g
100 g
20 g
3 g
3 g
500 g
Doporučený pracovní postup:
Namočíme cizrnu přes noc. Propláchneme a uvaříme do měkka, zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci. Opékáme na oleji. Jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Bulgurová kroketa se sýrem - 1 porce 200 g z toho dip 50 g

Bulgur Menu Gold
Čočka Beluga Menu Gold
Sůl
Mrkev
Řapíkatý celer
Vejce
Sýr
Zeleninový vývar bez glutamátu
Mléko
Strouhanka
Olej Menu Gold
Zakysaná smetana
Italské bylinky Menu Gold
Česnek
10 porcí 200 g
80 g
20 g
80 g
80 g
3 a 2 ks
130 g
10 g
200 g
250 g
200 g
500 g
1 g
30 g
Doporučený pracovní postup:
Bulgur a čočku belugu uvaříme a necháme vychladnout. Mrkev a řapíkatý celer posekáme na drobno, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vychladlý bulgur a čočku belugu. Vše zamícháme a ochutíme solí a zeleninovým vývarem. Podle potřeby přilijeme trochu mléka. Tvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu a smažíme. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Máslový řízek, dušená mrkev s čočkou belugou - 1 porce 280 g z toho 80 g máslový řízek

Vepřová plec
Smetana 35% Menu Gold
Sůl
Pepř bílý
Muškátový ořech
Strouhanka
Slunečnicový olej Menu Gold
Mrkev
Čočka beluga Menu Gold
Mouka hladká
Cibule
Cukr
Ocet
10 porcí 1000 g
250 g
25 g
1 g
2 g
60 g
100 g
1700 g
100 g
50 g
50 g
50 g
20g
Doporučený pracovní postup:
Maso pomeleme na jemno, přidáme sůl, 150 g smetany, muškátový oříšek, pepř bílý a strouhanku, vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200 C. Očištěnou mrkev, nastrouháme na hrubo a dusíme na oleji s cibulí, Přidáme uvařenou čočku belugu, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Bramborové halušky se zelím a cizrnou - 1 porce 380 g

Těsto bramborové halušky Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Sůl
Pepř mletý
Cizrna sterilovaná Menu Gold
Zelí kysané Menu Gold
Smažená cibule Menu Gold
10 porcí 1000 g
100 g
200 g
30 g
2 g
400 g
1200 g
50 g
Doporučený pracovní postup:
Bramborové těsto na halušky smícháme s vodou a tvoříme halušky, které vaříme v osolené vodě. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme halušky a sterilovanou cizrnu, vše krátce restujeme, ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kysané zelí a krátce restujeme. Podáváme se smaženou cibulí.
Kuřecí nudličky zapečené se zeleninou a kuskusem - 1 porce 220 g

Kuřecí stehenní řízek
Cibule jarní
Olej slunečnicový Menu Gold
Smetana Menu Gold
Kuskus Menu Gold
Kukuřice steril Menu Gold
Paprika červená kapie
Brokolice
Vejce
Sůl
Pepř mletý
Drůbeží vývar bez glutam. Menu Gold
10 porcí 1000 g
100 g
100 g
300 g
300 g
100 g
100 g
100 g
3 ks
20 g
1 g
10 g
Doporučený pracovní postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji, kde přidáme nakrájenou zeleninu a sterilovanou kukuřici krátce společně podusíme s přidáním soli, pepře a drůbežího vývaru. Přidáme uvařený kuskus, smetanu, vejce, vše zamícháme, dochutíme a zapečeme. Podáváme se salátem.
Gratinované bramborové špecle se zeleninou a sýrem - 1 porce 240 g

Bramborové špecle Menu Gold
Mrkev
Květák
Brokolice
Mléko
Vejce
Sýr Eidam
Sůl
Cibule
Olej slunečnicový Menu Gold
Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold
Muškátový oříšek
10 porcí 600 g
150 g
200 g
200 g
400 g
4 ks
150 g
30 g
100 g
60 g
30 g
2 g
Doporučený pracovní postup:
Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, květák, brokolici, přidáme uvařené špecle, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, zeleninový vývar, vše zamícháme a dáme do zapékací nádoby. Dáme prohřát, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.
Sekaná pečeně s luštěninou, přírodní bramborový salát - 1 porce sekaná 100 g, salát 200 g

Hovězí maso přední
Vepřová plec
Čočka beluga Menu Gold
Kukuřice sterilovaná Menu Gold
Cibule
Sůl
Strouhanka
Mléko
Vejce
Česnek
Majoránka
Salát
Brambory vařené
Okurky steril Menu Gold
Cibule
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Pepř mletý
Cukr
Ocet
Hořčice
10 porcí
300 g
300 g
70 g
100 g
50 g
15 g
100 g
80 g
2 ks
20 g
1 g
1400 g
400 g
150 g
60 g
15 g
1 g
80 g
50 g
60 g
Doporučený pracovní postup:
Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, květák, brokolici, přidáme uvařené špecle, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, zeleninový vývar, vše zamícháme a dáme do zapékací nádoby. Dáme prohřát, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.
Fazolový guláš - 1 porce 250 g

Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Vepřové maso
Paprika mletá Menu Gold
Česnek čerstvý
Fazole barevná Menu Gold
Pepř mletý
Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold
Mouka hladká
Majoránka
10 porcí 100 g
400 g
800 g
30 g
70 g
350 g
2 g
30 g
50 g
1 g
Doporučený pracovní postup:
Na olej dáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule není zlatá. Pak přidáme na drobné kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme papriku a koření, česnek, zalijeme vývarem, dusíme, dokud není maso měkké. Uvařené fazole vložíme k masu a zahustíme moukou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Tagliatelle - příloha - 1 porce 150 g

Tagliatelle Menu Gold
Sůl
Olej slunečnicový Menu Gold
10 porcí
600 g
15 g
75 g
Doporučený pracovní postup:
Do vřící vody vložíme tagliatelle, přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, scedíme, propláchneme, promastíme olejem.
Bramborové špecle - příloha - 1 porce 210 g

Bramborové špecle Menu Gold
Voda
Sůl
Olej Menu Gold
10 porcí
1 kg
10 l
30 g
30 g
Doporučený pracovní postup:
Do vřící osolené vody vsypeme bramborové špecle a vaříme pozvolna 25 – 30 minut. Pak scedíme, propláchneme a promastíme olejem.
Rýže - příloha - 1 porce 150 g

Rýže – různé druhy Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Voda
Sůl
Cibule
Hřebíček
10 porcí
600 g
75 g
0,9 l
15 g
150 g
0,7 g
Doporučený pracovní postup:
Přebranou rýži propláchneme studenou vodou a pak spaříme. Na olej dáme rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s hřebíčkem. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut, odstavíme, necháme dojít. Nakonec rýži promícháme. V konvektomatu 45 minut.
Doporučený pracovní postup:
Luštěninovou směs hrnec čočka pohanka, uvaříme, vychladíme. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, vychlazenou směs hrnec čočka a pohanka, dochutíme solí, cukrem, balsamiko octem, citronem a olivovým olejem. Na závěr přidáme tuňáka.
10 porcí
400g
140g
140g
100g
160g
160g
800g
50g
40g
1ks
10g
30g
Hrnec čočka a pohanka Menu Gold
Mrkev
Řapíkatý celer
Kukuřice Menu Gold
Paprika kapie
Cibule červená
Tuňák Menu Gold
Olivový olej Menu Gold
Balsamiko ocet světlý
Citron
Sůl
Cukr

Tuňákový salát s čočkovým hrncem - 1 porce 280g
Pilafový salát se zeleninou a sýrem - 1 porce 250g

Sýr s modrou plísní
Pilaf se zeleninou Menu Gold
Sůl
Olej olivový Menu Gold
Cukr
Balsamikový ocet
Citron
Paprika kapie
Cibule červená
Kukuřice sterilovaná Menu Gold
Řapíkatý celer
10 porcí
600g
300g
20g
50g
60g
20g
1 ks
300g
150g
150g
150g
Doporučený pracovní postup:
Uvaříme pilaf a zchladíme, přidáme nakrájenou zeleninu a sýr. Vše zalijeme zálivkou ze soli, oleje, octa, cukru, citronu, necháme 30 minut odpočívat.
Doporučený pracovní postup:
Čočku uvaříme do měkka, propláchneme studenou vodou, až je čočka studená. Ke studené uvařené čočce přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mrkev. Jablka oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Připravíme zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, soli, cukru a pepře. Vše zamícháme a necháme asi hodinu zaležet.
10 porcí
400g
50g
200g
100g
100g
30g
50g
1g
1 ks
Zelená čočka Menu Gold
Olivový olej Menu Gold
Jablko
Cibulka šalotka
Mrkev
Sůl
Cukr
Pepř mletý
Citron

Salát ze zelené čočky s jablky - 1 porce 150g
Indický pilaf s čočkou - 1 porce 200g

Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Česnek
Zázvor
Čočka zelená Menu Gold
Bulgur Menu Gold
Sůl
Pepř mletý
Garam masala
10 porcí
70g
200g
60g
50g
200g
300g
30g
1g
10g
Doporučený pracovní postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, zázvor koření a dál restujeme. Přidáme vodu, zelenou čočku, bulgur a dusíme do měkka, dochutíme solí a pepřem.
Doporučený pracovní postup:
Vepřové maso nakrájíme na kostky a naložím do směsi, soli, kmínu, bobkového listu, cibule a česneku, oleje. Necháme, asi hodinu zaležet, pak dáme péci. Pečeme do měkka. Na olej dáme cibuli, orestujeme, přidáme zelí a jablka, podusíme a podáváme. Nakrájíme na kostky žemli, opražíme na sucho a mícháme s těstem, vejci a vodou. Tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme v konvektomatu na 100 °C asi 15 minut. Nebo ve vodě v kotli. Podáváme kulaté knedlíky, s kysaným zelí a upečeným masem.
10 porcí
1000g
200g
100g
30g
5g
50g
0,5g
1,30 kg
200g
600kg
150g
2 ks
100g
Vepřová maso BK
Cibule
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Kmín celý
Česnek
Bobkový list
Zelí červené Menu Gold – pevný podíl
Jablka dušená Menu Gold
Bramborové knedlíky farmářské Menu Gold
Žemle
Vejce
Olej řepkový Menu Gold

Vepřové maso pečené, červené zelí s jablky, žemlové bramborové knedlíky - 1 porce 62g maso, 180g zelí, 170g knedlík
Čočkový šoulet s vejcem - 1 porce 240g

Vejce
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Česnek
Sůl
Majoránka
Pepř mletý
Hrnec čočka pohanka Menu Gold
Mrkev
Řapíkatý celer
Smetana Menu Gold
10 porcí
10 ks
100g
150g
50g
20g
menu Gold
1 g
500g
100g
100g
100g
Doporučený pracovní postup:
Dáme vařit luštěninový hrnec čočka pohanka. Po uvaření zcedíme vodu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev, přidáme uvařenou luštěninu, zamícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, zjemníme smetanou. Dáme krátce zapéct do konvektomatu na program kombi. Podáváme s vařeným vejcem.
Doporučený pracovní postup:
Nakrájené medailonky naložíme do směsi soli, oleje a baby grilu. Pak opečeme, výpek smícháme s 400ml vody, přidáme drůbeží šťávu, provaříme a zjemníme smetanou. Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě.
10 porcí
1500g
100g
15g
20g
50g
50g
700g
Krůtí prsa
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Baby gril Menu Gold
Drůbeží šťáva Menu Gold
Smetana Menu Gold
Bramborové špecle Menu Gold

Krůtí medailonky s bramborovými špeclemi - 1 porce 100g masa, 100g šťáva, 150 bramborové špecle
Gratinované bramborové špecle s listovým špenátem a sýrem

Bramborové špecle Menu Gold
Voda
Sůl
Olej slunečnicový Menu Gold
Listový špenát mražený
Cibule
Česnek
Smetana Menu Gold
Pepř mletý
Zeleninový vývar bez glutam. Menu Gold
Sýr Eidam
10 porcí
900g
9 ll
20g
80g
700g
100g
40g
400g
1 g
20g
300g
Doporučený pracovní postup:
Bramborové špecle uvaříme v osolené vodě asi 25 minut. Na olej dáme na kousky nakrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme mražený listový špenát, sůl, pepř mletý, česnek, zeleninový vývar a dusíme. Nakonec zalijeme smetanou. Smícháme uvařené bramborové špecle se směsí špenátu a nastrouhaného sýra, pečeme na gastronádobách při teplotě 160 °C asi 30 minut. Možné přidat kuřecí maso.
Doporučený pracovní postup:
Nakrájené steaky naložíme do směsi soli, oleje a baby grilu. Pak opečeme, výpek smícháme s vodou, přidáme drůbeží šťávu, zlatou cibuli provaříme a zjemníme smetanou. Do uvařené rýže vmícháme na pánvi nakrájenou a orestovanou cibuli a rajčata.
10 porcí
1000g
100g
15g
20g
0,4 l
50g
50g
50g
500g
200g
100g
Kuřecí prsa
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Baby gril Menu Gold
Voda
Drůbeží šťáva Menu Gold
Smetana Menu Gold
Cibule zlatá Menu Gold
Rýře Basmati Menu Gold
Rajče
Cibule

Kuřecí steak s cibulovou šťávou, tomatová rýže - 1 porce 64g masa, 100g šťáva, 150g rýže
Rýžové opečenky s dušenou zeleninou - 1 porce 300g – opečenky 100g, zelenina 100g, rajčatový přeliv 100g

Rýže dlouhozrnná Menu Gold
Vejce
Sůl
Zeleninový vývar
Cuketa
Lilek
Rajče
Kapie – paprika
Česnek
Cibule
Drcené rajčata Menu Gold
Provensálské bylinky Menu Gold
Slunečnicový olej Menu Gold
10 porcí
400g
3 ks
30g
20g
300g
200g
200g
300g
50g
200g
800g
2g
100g
Doporučený pracovní postup:
Uvařenou a vychlazenou rýži vymícháme s vejci, solí a zeleninovým vývarem. Tvoříme malé karbanátky, které opékáme na slunečnicovém oleji. Podáváme s orestovanou zeleninou a přelivem. Přeliv – na oleji orestujeme nakrájenou, cibuli, česnek, přidáme drcené rajčata, sůl, provensálské koření.
Doporučený pracovní postup:
Na oleji orestujeme zeleninu a cibuli, pak přidáme maso a opět restujeme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme drcená rajčata, sůl, česnek, provensálské bylinky, zeleninový vývar a dusíme. Jakmile je maso měkké, zahustíme jíškou, provaříme, zjemníme smetanou a dochutíme. Podáváme s tarhoňou. Tarhoňu opečeme, zalijeme osolenou vodou a dusíme.
10 porcí
1000g
100g
150g
100g
100g
120g
250g
3g
50g
70g
30g
20g
100g
800g
Kuřecí maso
Cibule
Mrkev
Celer
Petržel
Olej slunečnicový Menu Gold
Drcené rajčata Menu Gold
Provensálské koření Menu Gold
Česnek
Mouka hladká
Sůl
Zeleninový vývar EXTRA Menu Gold
Smetana Menu Gold
Tarhoňa Menu Gold

Kuřecí ragů s tarhoňou / tarhoňa - 1 porce Ragů200g, Tarhoňa 200g
Zapékané těstoviny s kuřecím masem a luštěninou - 1 porce 300g

Kuřecí maso
Těstoviny Menu Gold
Sůl
Pepř mletý
Mrkev
Brokolice
Kukuřice Menu Gold
Řapíkatý celer
Cibule
Zeleninový vývar Menu Gold
Vejce
Smetana Menu Gold
10 porcí
1000g
600g
30g
2g
200g
200g
100g
100g
150g
30g
3 ks
200g
Doporučený pracovní postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené kuřecí maso a zeleninu. Smícháme s uvařenými těstovinami, dochutíme zeleninovým vývarem. Tuto směs zapékáme zalitou směsí vajec a smetany.
Doporučený pracovní postup:
Luštěninový hrnec uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, kořením a strouhankou. Tvarujeme karbanátky, které opékáme na oleji. Podáváme se zeleninou, přelité jogurtovým dipem, který dochutíme česnekem, provensálskými bylinkami, olivovým oleje, solí.
10 porcí
400g
4 ks
40g
50g
1g
20g
1g
100g
200g
900g
200g
200g
200g
470g
1g
30g
Hrnec čočka, pohanka Menu Gold
Vejce
Česnek
Cibule
Majoránka Menu Gold
Sůl
Pepř mletý
Strouhanka
Olej řepkový Menu Gold
Ledový salát
Rajče
Mrkev
Kukuřice Menu Gold
Jogurt bílý
Provensálské bylinky Menu Gold
Olivový olej Menu Gold

Luštěninový karbenátek se zeleninovým salátem, jogurtový dip - 1 porce 150g karbenátek 2 ks, 150g salát, 50g dip
Rybí rizoto s dušenou zeleninou - 1 porce 300g

Rýže s pohankou Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Ryba mražená
Voda
Sůl
Pepř mletý
Cibule
Mrkev
Hrášek steril
Kukuřice steril Menu Gold
Brokolice
Zeleninový vývar Menu Gold
10 porcí
550g
100g
1000g
0.7 l
20g
3g
150g
100g
Menu Gold
100g
100g
30g
Doporučený pracovní postup:
Na olej vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájenou mrkev, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme koření a vsypeme propranou rýži s pohankou, zeleninový vývar. Vše dusíme asi 20 minut, přidáme hrášek a kukuřici, brokolici – růžičky, až bude rýže měkká, promícháme, dochutíme, zapečeme s rybou.