top of page

Recepty hlavní jídla

Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty

Tagliatelle s kuřecím masem a brokolicí - 1 porce 300 g

Tagliattele Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Brokolice
Kukuřice sterilovaná Menu Gold
Kuřecí maso
Cibule
Sůl
Zeleninový vývar bez glutam. Menu Gold 
Smetana Menu Gold
 

Doporučený pracovní postup:  

Tagliatelle uvaříme v osolené vodě, propláchneme, promastíme olejem.  Na slunečnicový olej dáme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a vložíme na orestovanou cibuli.  Přidáme sůl a zeleninový vývar a dále restujeme. Brokolici upravíme na drobné růžičky, dáme na kuřecí maso součastně se steril. kukuřicí. Lehce odusíme a zalijeme smetanou, provaříme, dochutíme a podáváme směs přelitou přes tagliatele.

10 porcí 600 g
100 g
300 g
150 g

1000 g
100 g
40 g
20 g
300 g
 

Cizrnové placičky s drcenými rajčaty, špagety - 1 porce 200 g z toho 100 g placičky       

Cizrna Menu Gold                     

Česnek
Vejce
Olivový olej Menu Gold
Strouhanka
Sýr Eidam
Sůl
Pepř mletý

Drcené rajčata Menu Gold

Rajský protlak Menu Gold

Provensálské koření Menu Gold

Zeleninový vývar Menu Gold

Cukr

10 porcí 400 g
50 g
3 ks
150 g
100 g
100 g
20 g
3 g
900 g
80 g
3 g
20 g

50g 

Doporučený pracovní postup:

Namočíme cizrnu přes noc. Propláchneme a uvaříme do měkka, zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci. Na olivovém oleji orestujeme protlak a přidáme drcená rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, provaříme a dochutíme. Cizrnové placičky podáváme přelité rajčatovou směsí se špagetami.

logo_menugold.png

Hrachová kaše s cibulkou - 1 porce 200 g

Hrách zelený Menu Gold
Pepř mletý
Majoránka
Česnek

Zeleninový vývar Menu Gold
Sůl
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule zlatá Menu Gold

10 porcí

750 g
1 g
1 g
20 g
10 g
20 g
150 g
50 g
 

Doporučený pracovní postup:

Hrách namočíme na 12 hodin. Před vařením hrách propláchneme a zalijeme dostatečným množstvím vody, vaříme. Po uvaření hrách rozmixujeme a dochutíme kořením a česnekem. Poléváme osmaženou cibulkou.  Podáváme s vejcem nebo masem.

Vepřové rizoto s pohankou - 1 porce 300 g 

Rýže kulatozrná Menu Gold
Pohanka Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Vepřové maso
Voda
Sůl

Pepř mletý
Cibule
Mrkev
Hrášek steril Menu Gold
Kukuřice steril Menu Gold

Zeleninový vývar Menu Gold

Drcená rajčata Menu Gold

Strouhaný sýr

10 porcí

450 g
100 g
100 g
800 g
0,7 l
20 g
3 g
150 g
100 g
100 g
100 g
30 g

200 g

300 g

Doporučený pracovní postup:

Na olej vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na drobno nakrájené kuřecí maso, koření, na nudličky nakrájenou mrkev, orestujeme, zalijeme vodou a vsypeme propranou rýži s pohankou, zeleninový vývar, drcená rajčata. Vše dusíme asi 20 minut, přidáme hrášek a kukuřici až bude rýže měkká, promícháme, dochutíme, podáváme sypané strouhaným sýrem.

Kuřecí maso s dýní - 1 porce 400 g z toho 60 g masa

Kuřecí maso – prsa
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Dýňové pyré Menu Gold
Paprika kapie

Česnek
Mrkev
Brokolice
Kurkuma

Sůl

Pepř mletý

Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold

Rýže basmati Menu Gold

10 porcí 1000 g
100 g
100 g
300 g
300 g
50 g
1500 g
150 g
5 g
40 g
2 g
30 g

800g

Doporučený pracovní postup:

Rýži basmati propláchneme, osolíme, přidáme olej, zalijeme vodou a uvaříme. Na olej dáme na kostky nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na větší nudličky nakrájené kuřecí maso, koření, sůl a vše opečeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme a podusíme s masem. Nakonec zahustíme dýňovým pyrém, dochutíme. Podáváme s rýží basmati.

Mexický fazolový hrnec - 1 porce 200 g 

Olej Menu Gold

Cibule

Rajčata drcená Menu Gold
Rajský protlak Menu Gold
Fazole barevná steril. Menu Gold

Fazole bílá steril. Menu Gold

Kukuřice steril. Menu Gold
Hovězí vývar Menu Gold
Česnek

Sůl

Pepř mletý

10 porcí 100 g
150 g
300 g
100 g
600 g
600 g
200 g
30 g
60 g
20 g
1 g

Doporučený pracovní postup:

Na oleji si orestujeme cibuli, protlak, česnek, přidáme drcená rajčata, sterilované fazole, kukuřici, koření, krátce provaříme, dochutíme.

Plněný paprikový lusk pilafem a tomatová omáčka - 1 porce 320 g

Olej slunečnicový Menu Gold

Cibule
Pilaf Menu Gold
Zeleninová paprika
Sůl

Vejce

Sýr eidam

Zeleninový vývar Menu Gold

Rajčata drcená Menu Gold

Cukr

Pepř mletý

10 porcí 100 g
200 g
350 g
10 ks
30 g
5 ks
100 g
30 g
600 g
100 g
2 g

Doporučený pracovní postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a vmícháme do uvařeného pilafu, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem. Plníme papriky, které dáme na plech a ty zalijeme omáčkou uvařenou z drcených rajčat, cukru, soli, zeleninového vývaru. Vše pečeme, dokud nejsou papriky upečené.

Zapečený pilaf s rybou - 1 porce 250 g

Pilaf Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Voda
Smetana Menu Gold

Rybí filé

Rybí koření

Sýr eidam

10 porcí 400 g
70 g
15 g
0,8 l

0,4 l
1000 g
10 g
150 g

Doporučený pracovní postup:

Do hrnce dáme olej, sůl, vodu, smetanu a vsypeme pilaf. Vaříme 10 minut, pak necháme dojít. Vychladlou směs smícháme s nastrouhaným sýrem, dáme na plech a poklademe rybím filé okořeněným rybím kořením. Zapékáme, dokud není filé upečené. Podáváme ozdobené čerstvou zeleninou.

Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem - 1 porce 190 g z toho 140 g medailonky      

Cizrna Menu Gold
Česnek

Vejce

Olej řepkový Menu Gold

Strouhanka

Sýr Eidam
Sůl

Pepř mletý 
Provensálské koření Menu Gold

Jogurt bílý

10 porcí 400 g
50 g
3 ks
150 g
100 g
100 g
20 g
3 g
3 g
500 g

Doporučený pracovní postup:

Namočíme cizrnu přes noc. Propláchneme a uvaříme do měkka, zchladíme. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením. Vytvoříme 4 ks placiček na porci. Opékáme na oleji. Jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Bulgurová kroketa se sýrem - 1 porce 200 g z toho dip 50 g         

Bulgur Menu Gold
Čočka Beluga Menu Gold

Sůl
Mrkev

Řapíkatý celer

Vejce
Sýr
Zeleninový vývar bez glutamátu

Mléko

Strouhanka

Olej Menu Gold

Zakysaná smetana

Italské bylinky Menu Gold

Česnek

10 porcí 200 g
80 g
20 g

80 g
80 g
3 a 2 ks
130 g
10 g
200 g
250 g
200 g
500 g

1 g

30 g

Doporučený pracovní postup:

Bulgur a čočku belugu uvaříme a necháme vychladnout. Mrkev a řapíkatý celer posekáme na drobno, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vychladlý bulgur a čočku belugu. Vše zamícháme a ochutíme solí a zeleninovým vývarem. Podle potřeby přilijeme trochu mléka. Tvarujeme krokety, které obalíme v trojobalu a smažíme. Podáváme přelité dipem ze zakysané smetany, italských bylinek a česneku. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Máslový řízek, dušená mrkev s čočkou belugou - 1 porce 280 g z toho   80 g máslový řízek  

Vepřová plec
Smetana 35% Menu Gold   
Sůl
Pepř bílý
Muškátový ořech

Strouhanka
Slunečnicový olej Menu Gold
Mrkev
Čočka beluga Menu Gold

Mouka hladká

Cibule

Cukr

Ocet

10 porcí 1000 g
250 g
25 g

1 g
2 g
60 g
100 g
1700 g
100 g
50 g
50 g
50 g

20g

Doporučený pracovní postup:

Maso pomeleme na jemno, přidáme sůl, 150 g smetany, muškátový oříšek, pepř bílý a strouhanku, vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200 C. Očištěnou mrkev, nastrouháme na hrubo a dusíme na oleji s cibulí, Přidáme uvařenou čočku belugu, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Bramborové halušky se zelím a cizrnou - 1 porce 380 g

Těsto bramborové halušky Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Sůl
Pepř mletý

Cizrna sterilovaná Menu Gold

Zelí kysané Menu Gold
Smažená cibule Menu Gold

10 porcí 1000 g
100 g
200 g
30 g
2 g
400 g
1200 g
50 g

Doporučený pracovní postup:

Bramborové těsto na halušky smícháme s vodou a tvoříme halušky, které vaříme v osolené vodě. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme halušky a sterilovanou cizrnu, vše krátce restujeme, ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kysané zelí a krátce restujeme. Podáváme se smaženou cibulí.  

Kuřecí nudličky zapečené se zeleninou a kuskusem - 1 porce 220 g

Kuřecí stehenní řízek
Cibule jarní
Olej slunečnicový Menu Gold
Smetana Menu Gold
Kuskus Menu Gold

Kukuřice steril Menu Gold

Paprika červená kapie
Brokolice
Vejce

Sůl

Pepř mletý

Drůbeží vývar bez glutam. Menu Gold

10 porcí 1000 g
100 g
100 g
300 g
300 g
100 g
100 g
100 g
3 ks
20 g
1 g
10 g

Doporučený pracovní postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji, kde přidáme nakrájenou zeleninu a sterilovanou kukuřici krátce společně podusíme s přidáním soli, pepře a drůbežího vývaru. Přidáme uvařený kuskus, smetanu, vejce, vše zamícháme, dochutíme a zapečeme. Podáváme se salátem.

Gratinované bramborové špecle se zeleninou a sýrem - 1 porce 240 g

Bramborové špecle Menu Gold
Mrkev
Květák
Brokolice
Mléko

Vejce
Sýr Eidam
Sůl
Cibule

Olej slunečnicový Menu Gold

Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold

Muškátový oříšek

10 porcí 600 g
150 g
200 g
200 g
400 g
4 ks
150 g
30 g
100 g
60 g
30 g

2 g

Doporučený pracovní postup:

Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, květák, brokolici, přidáme uvařené špecle, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, zeleninový vývar, vše zamícháme a dáme do zapékací nádoby. Dáme prohřát, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Sekaná pečeně s luštěninou, přírodní bramborový salát - 1 porce sekaná 100 g, salát 200 g    

Hovězí maso přední

Vepřová plec

Čočka beluga Menu Gold 

Kukuřice sterilovaná Menu Gold

Cibule

Sůl

Strouhanka

Mléko

Vejce

Česnek

Majoránka

Salát

Brambory vařené

Okurky steril Menu Gold

Cibule

Olej slunečnicový Menu Gold

Sůl

Pepř mletý

Cukr

Ocet

Hořčice

10 porcí

300 g
300 g
70 g
100 g
50 g
15 g

100 g 
80 g
2 ks
20 g
1 g
 

1400 g

400 g

150 g

60 g

15 g

1 g

80 g

50 g

60 g

Doporučený pracovní postup:

Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, květák, brokolici, přidáme uvařené špecle, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, zeleninový vývar, vše zamícháme a dáme do zapékací nádoby. Dáme prohřát, pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Fazolový guláš - 1 porce 250 g

Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule

Vepřové maso

Paprika mletá Menu Gold

Česnek čerstvý

Fazole barevná Menu Gold
Pepř mletý

Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold

Mouka hladká

Majoránka

10 porcí 100 g
400 g
800 g
30 g
70 g
350 g
2 g
30 g
50 g

1 g

Doporučený pracovní postup:

Na olej dáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule není zlatá. Pak přidáme na drobné kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme papriku a koření, česnek, zalijeme vývarem, dusíme, dokud není maso měkké. Uvařené fazole vložíme k masu a zahustíme moukou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou.

Tagliatelle - příloha - 1 porce 150 g

Tagliatelle Menu Gold

Sůl

Olej slunečnicový Menu Gold

10 porcí

600 g
15 g
75 g
 

Doporučený pracovní postup:

Do vřící vody vložíme tagliatelle, přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, scedíme, propláchneme, promastíme olejem.

Bramborové špecle - příloha - 1 porce 210 g

Bramborové špecle Menu Gold

Voda

Sůl

Olej Menu Gold

10 porcí

1 kg
10 l
30 g
30 g
 

Doporučený pracovní postup:

Do vřící osolené vody vsypeme bramborové špecle a vaříme pozvolna 25 – 30 minut. Pak scedíme, propláchneme a promastíme olejem.

Rýže - příloha - 1 porce 150 g

Rýže – různé druhy Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold

Voda

Sůl

Cibule

Hřebíček

10 porcí

600 g
75 g
0,9 l
15 g
150 g

0,7 g

Doporučený pracovní postup:

Přebranou rýži propláchneme studenou vodou a pak spaříme. Na olej dáme rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s hřebíčkem. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut, odstavíme, necháme dojít. Nakonec rýži promícháme. V konvektomatu  45 minut.

Doporučený pracovní postup:

Luštěninovou směs hrnec čočka pohanka, uvaříme, vychladíme. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, vychlazenou směs hrnec čočka a pohanka, dochutíme solí, cukrem, balsamiko octem, citronem a olivovým olejem. Na závěr přidáme tuňáka.

10 porcí

400g

140g

140g

100g

160g

160g

800g

50g

40g

1ks

10g

30g

Hrnec čočka a pohanka Menu Gold

Mrkev

Řapíkatý celer

Kukuřice Menu Gold

Paprika kapie

Cibule červená

Tuňák Menu Gold

Olivový olej Menu Gold

Balsamiko ocet světlý

Citron

Sůl

Cukr

JV5_2302 tuŚ†kovž sal†t s luÁtōninou.jpg

Tuňákový salát s čočkovým hrncem - 1 porce 280g

Pilafový salát se zeleninou a sýrem - 1 porce 250g

logo_menugold.png

Sýr s modrou plísní

Pilaf se zeleninou Menu Gold

Sůl

Olej olivový Menu Gold

Cukr

Balsamikový ocet

Citron

Paprika kapie

Cibule červená

Kukuřice sterilovaná Menu Gold

Řapíkatý celer

10 porcí

600g

300g

20g

50g

60g

20g

1 ks

300g

150g

150g

150g

Doporučený pracovní postup:

Uvaříme pilaf a zchladíme, přidáme nakrájenou zeleninu a sýr. Vše zalijeme zálivkou ze soli, oleje, octa, cukru, citronu, necháme 30 minut odpočívat.

Doporučený pracovní postup:

Čočku uvaříme do měkka, propláchneme studenou vodou, až je čočka studená. Ke studené uvařené čočce přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mrkev. Jablka oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Připravíme zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, soli, cukru a pepře. Vše zamícháme a necháme asi hodinu zaležet.

10 porcí

400g

50g

200g

100g

100g

30g

50g

1g

1 ks

Zelená čočka Menu Gold

Olivový olej Menu Gold

Jablko

Cibulka šalotka

Mrkev

Sůl

Cukr

Pepř mletý

Citron

JV5_2290 sal†t ze zelenā üoüky s jablky.

Salát ze zelené čočky s jablky - 1 porce 150g

Indický pilaf s čočkou - 1 porce 200g

JV5_2165-kari_ze_zelenā_üoüky_a_bulguru.

Olej slunečnicový Menu Gold

Cibule

Česnek

Zázvor

Čočka zelená Menu Gold

Bulgur Menu Gold

Sůl

Pepř mletý

Garam masala

10 porcí

70g

200g

60g

50g

200g

300g

30g

1g

10g

Doporučený pracovní postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, zázvor koření a dál restujeme. Přidáme vodu, zelenou čočku, bulgur a dusíme do měkka, dochutíme solí a pepřem.

Doporučený pracovní postup:

Vepřové maso nakrájíme na kostky a naložím do směsi, soli, kmínu, bobkového listu, cibule a česneku, oleje. Necháme, asi hodinu zaležet, pak dáme péci. Pečeme do měkka. Na olej dáme cibuli, orestujeme, přidáme zelí a jablka, podusíme a podáváme. Nakrájíme na kostky žemli, opražíme na sucho a mícháme s těstem, vejci a vodou. Tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme v konvektomatu na 100 °C asi 15 minut. Nebo ve vodě v kotli. Podáváme kulaté knedlíky, s kysaným zelí a upečeným masem.

10 porcí

1000g

200g

100g

30g

5g

50g

0,5g

1,30 kg

200g

600kg

150g

2 ks

100g

Vepřová maso BK

Cibule

Olej slunečnicový Menu Gold

Sůl

Kmín celý

Česnek

Bobkový list

Zelí červené Menu Gold – pevný podíl

Jablka dušená Menu Gold

Bramborové knedlíky farmářské Menu Gold

Žemle

Vejce

Olej řepkový Menu Gold

JV5_2116- vepżovā vžpeüky s üervenžm zel

Vepřové maso pečené, červené zelí s jablky, žemlové bramborové knedlíky - 1 porce 62g maso, 180g zelí, 170g knedlík

Čočkový šoulet s vejcem - 1 porce 240g

JV5_2129-üoükovž Áoulet se s†zenžm vejce

Vejce

Olej slunečnicový Menu Gold

Cibule

Česnek

Sůl

Majoránka

Pepř mletý

Hrnec čočka pohanka Menu Gold

Mrkev

Řapíkatý celer

Smetana Menu Gold

10 porcí

10 ks

100g

150g

50g

20g

menu Gold

1 g

500g

100g

100g

100g

Doporučený pracovní postup:

Dáme vařit luštěninový hrnec čočka pohanka. Po uvaření zcedíme vodu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev, přidáme uvařenou luštěninu, zamícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, zjemníme smetanou. Dáme krátce zapéct do konvektomatu na program kombi. Podáváme s vařeným vejcem.

Doporučený pracovní postup:

Nakrájené medailonky naložíme do směsi soli, oleje a baby grilu. Pak opečeme, výpek smícháme s 400ml vody, přidáme drůbeží šťávu, provaříme a zjemníme smetanou. Bramborové špecle uvaříme ve slané vodě.

10 porcí

1500g

100g

15g

20g

50g

50g

700g

Krůtí prsa

Olej slunečnicový Menu Gold

Sůl

Baby gril Menu Gold

Drůbeží šťáva Menu Gold

Smetana Menu Gold

Bramborové špecle Menu Gold

JV5_2281 krÖt° medailonky s bramborovžmi

Krůtí medailonky s bramborovými špeclemi - 1 porce 100g masa, 100g šťáva, 150 bramborové špecle

Gratinované bramborové špecle s listovým špenátem a sýrem

JV5_2217 gratinovanā bramborovā Ápecle s

Bramborové špecle Menu Gold

Voda

Sůl

Olej slunečnicový Menu Gold

Listový špenát mražený

Cibule

Česnek

Smetana Menu Gold

Pepř mletý

Zeleninový vývar bez glutam. Menu Gold

Sýr Eidam

10 porcí

900g

9 ll

20g

80g

700g

100g

40g

400g

1 g

20g

300g

Doporučený pracovní postup:

Bramborové špecle uvaříme v osolené vodě asi 25 minut. Na olej dáme na kousky nakrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme mražený listový špenát, sůl, pepř mletý, česnek, zeleninový vývar a dusíme. Nakonec zalijeme smetanou. Smícháme uvařené bramborové špecle se směsí špenátu a nastrouhaného sýra, pečeme na gastronádobách při teplotě 160 °C asi 30 minut. Možné přidat kuřecí maso.

Doporučený pracovní postup:

Nakrájené steaky naložíme do směsi soli, oleje a baby grilu. Pak opečeme, výpek smícháme s vodou, přidáme drůbeží šťávu, zlatou cibuli provaříme a zjemníme smetanou. Do uvařené rýže vmícháme na pánvi nakrájenou a orestovanou cibuli a rajčata.

10 porcí

1000g

100g

15g

20g

0,4 l

50g

50g

50g

500g

200g

100g

Kuřecí prsa

Olej slunečnicový Menu Gold

Sůl

Baby gril Menu Gold

Voda

Drůbeží šťáva Menu Gold

Smetana Menu Gold

Cibule zlatá Menu Gold

Rýře Basmati Menu Gold

Rajče

Cibule

JV5_2284 kużec° steak s cibulovou Áú†vou

Kuřecí steak s cibulovou šťávou, tomatová rýže - 1 porce 64g masa, 100g šťáva, 150g rýže

Rýžové opečenky s dušenou zeleninou - 1 porce 300g – opečenky 100g, zelenina 100g, rajčatový přeliv 100g

JV5_2200 ržßovā opeüenky s duÁenou zelen

Rýže dlouhozrnná Menu Gold

Vejce

Sůl

Zeleninový vývar

Cuketa

Lilek

Rajče

Kapie – paprika

Česnek

Cibule

Drcené rajčata Menu Gold

Provensálské bylinky Menu Gold

Slunečnicový olej Menu Gold

10 porcí

400g

3 ks

30g

20g

300g

200g

200g

300g

50g

200g

800g

2g

100g

Doporučený pracovní postup:

Uvařenou a vychlazenou rýži vymícháme s vejci, solí a zeleninovým vývarem. Tvoříme malé karbanátky, které opékáme na slunečnicovém oleji. Podáváme s orestovanou zeleninou a přelivem. Přeliv – na oleji orestujeme nakrájenou, cibuli, česnek, přidáme drcené rajčata, sůl, provensálské koření.

Doporučený pracovní postup:

Na oleji orestujeme zeleninu a cibuli, pak přidáme maso a opět restujeme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme drcená rajčata, sůl, česnek, provensálské bylinky, zeleninový vývar a dusíme. Jakmile je maso měkké, zahustíme jíškou, provaříme, zjemníme smetanou a dochutíme. Podáváme s tarhoňou. Tarhoňu opečeme, zalijeme osolenou vodou a dusíme.

10 porcí

1000g

100g

150g

100g

100g

120g

250g

3g

50g

70g

30g

20g

100g

800g

Kuřecí maso

Cibule

Mrkev

Celer

Petržel

Olej slunečnicový Menu Gold

Drcené rajčata Menu Gold

Provensálské koření Menu Gold

Česnek

Mouka hladká

Sůl

Zeleninový vývar EXTRA Menu Gold

Smetana Menu Gold

Tarhoňa Menu Gold

JV5_2265 kużec° maso duÁenā na paprice s

Kuřecí ragů s tarhoňou / tarhoňa - 1 porce Ragů200g, Tarhoňa 200g

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a luštěninou - 1 porce 300g

JV5_2171-zapākanā tōstoviny s kużec°m ma

Kuřecí maso

Těstoviny Menu Gold

Sůl

Pepř mletý

Mrkev

Brokolice

Kukuřice Menu Gold

Řapíkatý celer

Cibule

Zeleninový vývar Menu Gold

Vejce

Smetana Menu Gold

10 porcí

1000g

600g

30g

2g

200g

200g

100g

100g

150g

30g

3 ks

200g

Doporučený pracovní postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené kuřecí maso a zeleninu. Smícháme s uvařenými těstovinami, dochutíme zeleninovým vývarem. Tuto směs zapékáme zalitou směsí vajec a smetany.

Doporučený pracovní postup:

Luštěninový hrnec uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, kořením a strouhankou. Tvarujeme karbanátky, které opékáme na oleji. Podáváme se zeleninou, přelité jogurtovým dipem, který dochutíme česnekem, provensálskými bylinkami, olivovým oleje, solí.

10 porcí

400g

4 ks

40g

50g

1g

20g

1g

100g

200g

900g

200g

200g

200g

470g

1g

30g

Hrnec čočka, pohanka Menu Gold

Vejce

Česnek

Cibule

Majoránka Menu Gold

Sůl

Pepř mletý

Strouhanka

Olej řepkový Menu Gold

Ledový salát

Rajče

Mrkev

Kukuřice Menu Gold

Jogurt bílý

Provensálské bylinky Menu Gold

Olivový olej Menu Gold

JV5_2236 luÁtōninovā karben†tky jogurtov

Luštěninový karbenátek se zeleninovým salátem, jogurtový dip - 1 porce 150g karbenátek 2 ks, 150g salát, 50g dip

Rybí rizoto s dušenou zeleninou - 1 porce 300g

JV5_2154-ryb°_rizoto_s_duÁenou_zeleninou

Rýže s pohankou Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold

Ryba mražená

Voda

Sůl

Pepř mletý

Cibule

Mrkev

Hrášek steril

Kukuřice steril Menu Gold

Brokolice

Zeleninový vývar Menu Gold

10 porcí

550g

100g

1000g

0.7 l

20g

3g

150g

100g

Menu Gold

100g

100g

30g

Doporučený pracovní postup:

Na olej vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nakrájenou mrkev, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme koření a vsypeme propranou rýži s pohankou, zeleninový vývar. Vše dusíme asi 20 minut, přidáme hrášek a kukuřici, brokolici – růžičky, až bude rýže měkká, promícháme, dochutíme, zapečeme s rybou.

LF_MENU_GOLD_logo_2020-png.png
bottom of page