Recepty na polévky
Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty
Polévka z červené čočky a zázvoru - 1 porce 0,25 l
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Kořenová zelenina
Zázvor
Česnek
Curry
Zeleninový vývar Menu Gold
Sůl
Mouka hladká
Čočka červená Menu Gold
Drcené rajčata Menu Gold
Provensálské koření Menu Gold
10 porcí 100 g
100 g
200 g
40 g
30 g
7 g
40 g
30 g
50 g
400 g
150 g
1 g
Doporučený pracovní postup:
Na olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a na hrubo nastrouhanou zeleninu, vše orestujeme, přidáme drcené rajčata, česnek, zázvor, curry, masox, vše znovu orestujeme a zalijeme vodou. Vložíme čočku a vaříme, dochutíme solí a kořením. Je možné polévku přihustit jíškou.
Dýňová polévka krémová - 1 porce 250 g
Dýňové pyré Menu Gold
Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Sůl
Mouka hladká
Cukr krystal
Smetana Menu Gold
Dýňové semínko
10 porcí 350 g
30 g
100 g
15 g
70 g
80 g
250 g
50 g
Doporučený pracovní postup:
Na třetině oleje orestujeme dýňové pyré, přidáme zeleninový vývar, cukr, sůl a provaříme, zahustíme jíškou, (2/3 oleje a mouky). Přidáme smetanu, provaříme. Podáváme posypané na sucho opraženými dýňovými semínky.
Dýňová polévka s řapíkatým celerem a mrkví
Dýňové pyré Menu Gold
Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold 100g
Sůl
Mouka hladká
Cukr krystal
Smetana Menu Gold
Řapíkatý celer
Mrkev
10 porcí
350g
30g
3l
15g
70g
80g
250g
100g
100g
Doporučený pracovní postup:
Na třetině oleje orestujeme dýňové pyré, nakrájený řapíkatý celer a mrkev, přidáme zeleninový vývar, cukr, sůl a provaříme, zahustíme jíškou (2/3 oleje a mouky). Zjemníme smetanou a provaříme.
Polévka ze zelené čočky a zeleniny - 1 porce 250g
Zelená čočka Menu Gold
Zeleninový vývar Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Česnek
Mrkev
Petržel
Celer
Pórek
Sůl
Majoránka Menu Gold
Pepř mletý
Bobkový list
10 porcí
400g
30g
70g
150g
50g
200g
100g
100g
100g
30g
2g
1g
1g
Doporučený pracovní postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer, pórek, česnek, bobkový list, zalijeme vodou a přidáme zelenou čočku a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, dochutíme majoránkou, solí, pepřem.
Doporučený pracovní postup:
Luštěninovou směs propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer nastrouhaný na hrubém struhadle. Orestovanou zeleninu před dovařením luštěnin přidáme, krátce povaříme a dochutíme solí, česnekem a kořením.
10 porcí
400g
60g
100g
100g
70g
100g
40g
70g
10g
2g
Hrnec čočka a pohanka Menu Gold
Olej slunečnicový Menu Gold
Mrkev
Petržel
Celer
Cibule
Zeleninový vývar Menu Gold
Česnek
Sůl
Majoránka