Recepty na polévky

Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty

Polévka z červené čočky a zázvoru - 1 porce 0,25 l

Olej slunečnicový Menu Gold
Cibule
Kořenová zelenina
Zázvor
Česnek

Curry
Zeleninový vývar Menu Gold
Sůl
Mouka hladká

Čočka červená Menu Gold

Drcené rajčata Menu Gold

Provensálské koření Menu Gold

10 porcí 100 g
100 g
200 g
40 g
30 g
7 g
40 g
30 g
50 g
400 g
150 g

1 g

Doporučený pracovní postup:

Na olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a na hrubo nastrouhanou zeleninu, vše orestujeme, přidáme drcené rajčata, česnek, zázvor, curry, masox, vše znovu orestujeme a zalijeme vodou. Vložíme čočku a vaříme, dochutíme solí a kořením. Je možné polévku přihustit jíškou.

Dýňová polévka krémová - 1 porce 250 g

Dýňové pyré Menu Gold

Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold

Sůl

Mouka hladká

Cukr krystal
Smetana Menu Gold

Dýňové semínko

10 porcí 350 g
30 g
100 g
15 g
70 g
80 g
250 g
50 g

Doporučený pracovní postup:

Na třetině oleje orestujeme dýňové pyré, přidáme zeleninový vývar, cukr, sůl a provaříme, zahustíme jíškou, (2/3 oleje a mouky). Přidáme smetanu, provaříme. Podáváme posypané na sucho opraženými dýňovými semínky.

Dýňová polévka s řapíkatým celerem a mrkví

Dýňové pyré Menu Gold

Zeleninový vývar bez glut. Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold 100g

Sůl

Mouka hladká

Cukr krystal

Smetana Menu Gold

Řapíkatý celer

Mrkev

10 porcí

350g

30g

3l

15g

70g

80g

250g

100g

100g

Doporučený pracovní postup:

Na třetině oleje orestujeme dýňové pyré, nakrájený řapíkatý celer a mrkev, přidáme zeleninový vývar, cukr, sůl a provaříme, zahustíme jíškou (2/3 oleje a mouky). Zjemníme smetanou a provaříme.

Polévka ze zelené čočky a zeleniny - 1 porce 250g

Zelená čočka Menu Gold

Zeleninový vývar Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold

Cibule

Česnek

Mrkev

Petržel

Celer

Pórek

Sůl

Majoránka Menu Gold

Pepř mletý

Bobkový list

10 porcí

400g

30g

70g

150g

50g

200g

100g

100g

100g

30g

2g

1g

1g

Doporučený pracovní postup:

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer, pórek, česnek, bobkový list, zalijeme vodou a přidáme zelenou čočku a zeleninový vývar. Vaříme do měkka, dochutíme majoránkou, solí, pepřem.

Doporučený pracovní postup:

Luštěninovou směs propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer nastrouhaný na hrubém struhadle. Orestovanou zeleninu před dovařením luštěnin přidáme, krátce povaříme a dochutíme solí, česnekem a kořením.

10 porcí

400g

60g

100g

100g

70g

100g

40g

70g

10g

2g

Hrnec čočka a pohanka Menu Gold

Olej slunečnicový Menu Gold

Mrkev

Petržel

Celer

Cibule

Zeleninový vývar Menu Gold

Česnek

Sůl

Majoránka

Vydatná polévka z čočky a pohanky

© 2017 by LaFood