Recepty na sladká jídla
Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty
Moučník - rýžová kaše s pohankou a jahodami - 1 porce 150g kaše, 50g jahoda kompot

Směs rýže a pohanky Menu Gold
Mléko
Sůl
Cukr moučka
Máslo
Jahody Menu Gold
10 porcí
250g
2,5 l
5 g
60g
100g
500g
Doporučený pracovní postup:
Rýži s pohankou propláchneme vařící vodou a nasypeme do vřícího mléka, osolíme. Pozvolna vaříme do konzistence kaše. Podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem s jahodovým kompotem.
Jáhlový nákyp s meruňkami a tvarohem - 1 porce 140 g

Jáhly Menu Gold
Vejce
Máslo
Vanilkový cukr
Cukr
Citron
Smetana Menu Gold
Tvaroh
Meruňky kompot Menu Gold
Strouhanka
10 porcí
200g
5 ks
100g
1 ks
60g
1 ks
200g
350g
500g
30g
Doporučený pracovní postup:
Jáhly uvaříme ve vodě. Vejce, máslo cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru vyšleháme do pěny. Pak vmícháme tvaroh a uvařené jáhly. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy dáme směs a nahoru klademe kompotované meruňky. Vše pozvolna pečeme, podáváme ozdobené vyšlehanou smetanou.
Čokoládový řez s dýní - 1 porce 80g

Směs na čokoládové muffiny Menu Gold
Vejce
Olej slunečnicový Menu Gold
Voda
Kompot dýně Menu Gold
Cukr moučka
10 porcí
500g
2 ks
80g
2 dcl
200g
30g
Doporučený pracovní postup:
Vejce, směs na čokoládové muffiny, 2/3 oleje a vodu vyšleháme a nalijeme na vymaštěný plech, posypeme kompotem dýně - pevný podíl. Pečeme 30 minut při 160 stupních. Před podáváním posypeme cukrem.
Doporučený pracovní postup:
Směs na čokoládové muffiny, vodu, olej, vejce šleháme v robotu 5 minut, poté plníme košíčky. Pečeme 10 minut na 170 stupňů, po upečení posypeme moučkovým cukrem.
10 porcí
300g
1 ks
60g
0,1 l
20g
10 ks
Muffiny čokoládové Menu Gold
Vejce
Olej menu Gold
Voda
Cukr moučka
Košíčky na muffiny

Čokoládové muffiny - 1 porce 50g
Doporučený pracovní postup:
Propláchnutou rýži s pohankou dáme do vřícího mléka, přidáme sůl, 1/3 másla. Uvaříme do měkka a dáme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme společně s ½ cukru, 1/3 másla a citronovou kůrou. Do bílků dáme cukr a také vyšleháme. Směs vyšlehaných žloutků vmícháme do vychladlé rýže. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do vymaštěné gastronádoby dáme ½ směsi rýže, posypeme dušenými jablky a skořicovým cukrem, zakryjeme další půlkou směsi, kterou přelijeme zbytkem rozpuštěného másla. Dáme péct do zlatova. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Nebo lze přelít jahodovým přelivem.
10 porcí 500 g
100 g
1,5 l
15 g
300 g
6 ks
30 g
30 g
200 g
1000 g
3 g
50 g
Rýže kulatozrná Menu Gold
Pohanka Menu Gold
Mléko
Sůl
Máslo
Vejce
Cukr vanilkový
Citronová kůra
Cukr
Jablka dušená Menu Gold
Skořice mletá
Cukr moučka na posypání

Rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky - 1 porce 300 g
Pohankové lívance s povidly a šlehačkou - 1 porce 250 g – 50 g smetany, 45 g povidla, 155 g lívance

Pohanka Menu Gold
Olej Menu Gold
Jablka dušená Menu Gold
Hladká mouka
Sůl
Vejce
Smetana Menu Gold
Skořicový cukr
Prášek do pečiva
Povidla Menu Gold
Vanilkový cukr
Rum
10 porcí 300 g
200 g
350 g
300 g
2 g
4 ks
750 g
40 g
1 ks
400 g
50 g
0,03 l
Doporučený pracovní postup:
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekané dušené jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše zamícháme a smažíme v lívanečníku. Hotové potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.