Recepty na sladká jídla

Máme pro Vás připraveny vždy nové zajímavé recepty

Moučník - rýžová kaše s pohankou a jahodami - 1 porce 150g kaše, 50g jahoda kompot

Směs rýže a pohanky Menu Gold

Mléko

Sůl

Cukr moučka

Máslo

Jahody Menu Gold

10 porcí

250g

2,5 l

5 g

60g

100g

500g

Doporučený pracovní postup:

Rýži s pohankou propláchneme vařící vodou a nasypeme do vřícího mléka, osolíme. Pozvolna vaříme do konzistence kaše. Podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem s jahodovým kompotem.

Jáhlový nákyp s meruňkami a tvarohem - 1 porce 140 g

Jáhly Menu Gold

Vejce

Máslo

Vanilkový cukr

Cukr

Citron

Smetana Menu Gold

Tvaroh

Meruňky kompot Menu Gold

Strouhanka

10 porcí

200g

5 ks

100g

1 ks

60g

1 ks

200g

350g

500g

30g

Doporučený pracovní postup:

Jáhly uvaříme ve vodě. Vejce, máslo cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru vyšleháme do pěny. Pak vmícháme tvaroh a uvařené jáhly. Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy dáme směs a nahoru klademe kompotované meruňky. Vše pozvolna pečeme, podáváme ozdobené vyšlehanou smetanou.

Čokoládový řez s dýní - 1 porce 80g

Směs na čokoládové muffiny Menu Gold

Vejce

Olej slunečnicový Menu Gold

Voda

Kompot dýně Menu Gold

Cukr moučka

10 porcí

500g

2 ks

80g

2 dcl

200g

30g

Doporučený pracovní postup:

Vejce, směs na čokoládové muffiny, 2/3 oleje a vodu vyšleháme a nalijeme na vymaštěný plech, posypeme kompotem dýně - pevný podíl. Pečeme 30 minut při 160 stupních. Před podáváním posypeme cukrem.

Doporučený pracovní postup:

Směs na čokoládové muffiny, vodu, olej, vejce šleháme v robotu 5 minut, poté plníme košíčky. Pečeme 10 minut na 170 stupňů, po upečení posypeme moučkovým cukrem.

10 porcí

300g

1 ks

60g

0,1 l

20g

10 ks

Muffiny čokoládové Menu Gold

Vejce

Olej menu Gold

Voda

Cukr moučka

Košíčky na muffiny

Čokoládové muffiny - 1 porce 50g

Doporučený pracovní postup:

Propláchnutou rýži s pohankou dáme do vřícího mléka, přidáme sůl, 1/3 másla. Uvaříme do měkka a dáme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme společně s ½ cukru, 1/3 másla a citronovou kůrou. Do bílků dáme cukr a také vyšleháme. Směs vyšlehaných žloutků vmícháme do vychladlé rýže. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.  Do vymaštěné gastronádoby dáme ½ směsi rýže, posypeme dušenými jablky a skořicovým cukrem, zakryjeme další půlkou směsi, kterou přelijeme zbytkem rozpuštěného másla. Dáme péct do zlatova. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Nebo lze přelít jahodovým přelivem.

10 porcí 500 g
100 g
1,5 l
15 g
300 g
6 ks
30 g
30 g
200 g
1000 g
3 g
50 g 

Rýže kulatozrná Menu Gold
Pohanka Menu Gold
Mléko
Sůl
Máslo
Vejce
Cukr vanilkový
Citronová kůra
Cukr
Jablka dušená Menu Gold 
Skořice mletá
Cukr moučka na posypání

Rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky - 1 porce 300 g

Pohankové lívance s povidly a šlehačkou - 1 porce 250 g – 50 g smetany, 45 g povidla, 155 g lívance

Pohanka Menu Gold
Olej Menu Gold
Jablka dušená Menu Gold
Hladká mouka
Sůl
Vejce
Smetana Menu Gold
Skořicový cukr
Prášek do pečiva
Povidla Menu Gold
Vanilkový cukr

Rum

10 porcí 300 g
200 g
350 g
300 g
2 g
4 ks
750 g
40 g
1 ks
400 g
50 g
0,03 l

Doporučený pracovní postup:

Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekané dušené jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše zamícháme a smažíme v lívanečníku. Hotové potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.

© 2017 by LaFood